Week 2!

Door: Willem Jongbloed

Blijf op de hoogte en volg Willem

02 September 2008 | Verenigde Staten, Tampa

De eerste week school is alweer voorbij! Toch heb ik het gevoel dat ik hier al een half jaar zit. Ik voel me al redelijk thuis in deze omgeving en er is al aardig wat gebeurd.

Ten eerste kan ik jullie gerust stellen dat ik niet door een orkaan ben overvallen. Je hebt het misschien in het nieuws gezien: hurricane Gustav is net over New Orleans getrokken, waar precies 3 jaar geleden Katrina er zo’n zooi van heeft gemaakt. Er was aardig wat paniek want vlak voordat ie daar aan land kwam was het een ‘category 3 hurricane’. Katrina was een category 5 maar er was toch angst. Veel mensen zijn geevacueerd. Gustav is inmiddels weer gekrompen tot een tropical storm en gaat wel voor overstromingen zorgen, maar de schade is beperkt gebleven. Ik heb er hier in ieder geval niets van gemerkt. De volgende orkaan is wel alweer onderweg: tropical storm Hannah gaat uitgroeien tot een zware orkaan, maar zal Florida aan de oostkust passeren. Ook daarvan zal ik dus weinig meemaken.

Ik krijg hier enorme stapels huiswerk! En dat al in de eerste week! Zo mocht ik voor mijn engels les dit weekend de eerste 160 bladzijdes uit een roman gaan lezen. Dat moesten ze op het Maerlant eens proberen! (ik ben tot bladzijde 10 gekomen, vind ik al heel wat…) Voor ‘macroeconomics’ mocht ik voor de 2e les de eerste 4 hoofdstukken herhalen. “Dat was maar basisstof….”.

Velen van jullie zullen zich afvragen hoe het met onze grote vriend Andrea gaat. Laat ik het zo zeggen: ik heb er nooit aan getwijfeld dat ie van de verkeerde kant is, maar ik weet het nu echt zeker. Hij komt er voor uit ook. Hij schijnt 1 of andere kerel leuk te vinden hier op de universiteit. (Nee! Dat ben ik dus niet) Een paar dagen terug gingen we weer naar het appartement van Kellie (daarover zo meer). Gewoon om een biertje te drinken. Mijn geliefde kamergenoot kwam echter volledig opgedost uit de badkamer. Korte ribbroek met zijn roze gestreepte overhemd erin gestopt. Haartjes keurig naar achteren. Dus vroeg iemand aan hem: “Andrea, why are you all dressed up? We’re only going for a drink at Kellie’s.” Waarop Andrea schreeuwend antwoordt: “I’m gay! I like to dress up!!!” Vind ik toch wel geinig.

We zijn een paar keer uitgegaan. Of beter gezegd: pogingen tot uitgaan. Het staat in ieder geval vast dat we ergens wat gaan drinken voor we vertrekken. Ik had het in mijn vorige bericht al over dat appartement. Dat zal ik voortaan ‘Kellie’s appartement’ noemen. Zij is pas voor het volgende semester geaccepteerd en kan dus nog niet op campus wonen. Ze heeft daarom haar eigen appartementje vlak buiten de campus. Daar is dus mooi geen controle op de drinkleeftijd en kunnen we prima ‘pre-gamen’, zoals dat hier heet. De eerste keer kwamen we bij een discotheek in ‘Ybor City’, een uitgaanscentrum. Daar mocht je niet in met korte broek en helaas hadden we daar een paar van. Toen hebben we de taxi naar een ander uitgaanscentrum, ‘Channelside’, genomen. Bij de discotheek daar stond een rij van 2 uur. De rij is niet per se lang, maar ze houden er hier van om maar 10 man per uur naar binnen te laten. Afgelopen vrijdag hebben we nog een poging gewaagd in Ybor City. We waren natuurlijk op zoek naar een tent die 18+ toestaat. Daar zijn er gelukkig wel een paar van. De eerste die we bekeken was leeg. Gelukkig was de entree daar gratis. Maar de volgende was een compleet fiasco. De entree was 10 dollar. Kon ik nog wel mee leven. Maar toen ik binnen kwam voelde ik me toch genaaid. Van alle aanwezigen waren wij de enige blanken! Het werd letterlijk lichter in de zaal toen wij binnen kwamen! Ik zag 1000 versies van Lil’ Jon, de Ying Yang Twins en P.Diddy op de dansvloer bouncen en schuren alsof hun leven er vanaf hing. Om het nog erger te maken: er waren een paar in onze groep die wilden blijven omdat ze die 10 dollar niet weg wilden gooien. Ik kon ze gelukkig redelijk snel overhalen. Ik hoop dat we snel een tent vinden met een beetje aardige muziek beter sfeertje. Komt wel goed.

Het spijt me ontzettend, maar ik heb nog steeds geen foto’s gemaakt. Wel heeft iemand anders al foto’s gemaakt van een avondje in Kellie’s appartement. Natuurlijk sta ik er niet op want ik was weer eens aan het roken/pissen. Zie de foto’s hieronder.

Tot slot: ik kom met de kerst toch terug naar Nederland! Wegens bepaalde redenen gaat het skien in Amerika niet door dus ben ik tussendoor een weekje thuis. Ik kijk er eerlijk gezegd nu al naar uit om iedereen weer even te zien. Ookal zit ik hier pas een week. Maar dat bedoelde ik met dat het voelt alsof ik hier al een half jaar zit. Ik vind het ongeloofelijk mooi dat ik met flink wat mensen nog contact houd en reacties op de berichten krijg! Nogmaals bedankt daarvoor!

Groeten uit Tampa,

Willem

• 02 September 2008 - 18:03

Lisette:

Leuk!
    Ik ben net 2 dagen in Delft begonnen en jij zit lekker in Amerika!
    Geniet ervan iig, voor je het weet zit je weer in de collegebanken.. :S
    Veel plezier!

• 02 September 2008 - 18:40

Anne R.:

hey!
    ik heb ze dan eindelijk gelezen..al je verhalen!
    Had ik veel eerder moeten doen want ze zijn inderdaad nog best leuk!:D
    Ik ben trouwens nu al helemaal fan van die andrea! wat een topper:D Met hem moet je echt gaan partyen! Dat lijkt me nou echt supergezellig!:P
    verder klinkt het alsof het allemaal steeds leuker wordt! helmaal goed toch?!:D
    Have fun!
    xxx

• 03 September 2008 - 09:14

Snertje!!!:

leuk wil!
    ik zit nog in NL ga pas maandag weg !!!
    oja ik heb je toegevoegd op skype dus beter gaan we snel skypen!!!

xxxxxxxxxxx

• 04 September 2008 - 08:23

Bro From Another Ho:

haans en middelburg hier,, ziet er fucking mooi uit.. sigma delta tau!! mooie shit man.. geniet er van wij chillen hem nu weer op de TU,, niet best..
    Zeker in deze kk zware KMT.. Pledge This, son.
    Meessj

• 04 September 2008 - 11:13

Oma Corry:

Hello there,
    Mijn reacties zijn wel heel anders dan die van je Nederlandse vrienden. Enerzijds kan ik om jouw berichtgeving lachen; anderzijds denk ik toch even dat de wereld nu iets anders in elkaar zit dan in mijn tijd.
    Realiseer je vooral dat je een bevoorrechte knul bent die dat allemaal mag ervaren.
    Geniet van alles wat je meemaakt maar hou je kop erbij !!
    Groetjes, Oma

• 05 September 2008 - 10:03

Willem P:

Oud dibbesje. ik zou die andrea op een sneaky manier proberen te lozen. uit het raam duwen of kussen op de mond tijdens zijn slaap ofzo. verder goed om te lezen dat er daar in de discotheken ook een beetje gerost kan worden. heb jij al staan bouncen en schuren? naja jeffrey, zie je tijdens oud en nieuw hoop ik :D

• 05 September 2008 - 10:15

Lisette V Namen:

Hey Willem!
    Leuk om al je verhalen te lezen! Ik zat met willem pelle in de ontgroening, had van hem ook al gehoord dat je daar echt supermooi zit! Nou geniet er maar lekker van!
    xx Lis

• 06 September 2008 - 22:03

Ewout:

whaha, komt allemaal ernstig bekend voor;)

tip: aanpappen met senios, altijd makkelijk om wat 23 jarigen in je vriendengroep te hebben ( appartement + alcohol = prima)

massjol

Ewout